Menü Schließen

#EndSARS: Nigeria Protest Group søker Bitcoin-donasjoner

Nigeriansk protestorganisasjon Feminist Coalition søker bitcoin-donasjoner etter at myndighetene angivelig har sperret organisasjonens bankkonto over EndSARS-protesten. Protestene tar sikte på å avsløre politiets brutalitet i Nigeria, Afrikas mest folkerike land.

15. oktober 2020 | AtoZ Markets – Feminist Coalition, en nigeriansk pro-EndSARS protestgruppe søker donasjoner i bitcoin etter at myndighetene angivelig har deaktivert organisasjonens bankkonto. Feministkoalisjonen, dannet i juli 2020, er en av de mange gruppene som står i spissen for protester mot en nigeriansk politienhet, Federal Special Anti-Robbery Squad (FSARS).

Støttet av statens makt ble SARS- eller FSARS-enheten dannet i 1992 for å bekjempe væpnet ran, kidnappinger samt andre kriminelle aktiviteter. Imidlertid sporet den useriøse enheten sine kjernemål. SARS har blitt beskyldt for høyhåndsutøvelse, utpressing, tortur, ulovlig forvaring og utenrettslige drap, spesielt av unge mennesker som har en positiv tilbøyelighet til digitale inntektsmidler.

Feministisk koalisjonens bitcoin-konto har over 1 million donasjoner

Før hun blokkerte bankkontoer, sier Feminist Coalition at den hadde brukt den totale summen av N37,355,149,48 ($ 97385,55) samlet inn gjennom donasjoner til å finansiere 90 protester over hele landet.

I mellomtiden så det ut til at Flutterwave, en betalingsportal i Nigeria, som startet initiativet til å skaffe penger til å betale medisinske regninger for de som ble skadet i EndSARS-protestene, hadde gitt ettertrykk fra myndighetene. Flutterwaves ubekreftede beslutning om å stenge den feministiske koalisjonens donasjonskobling bekreftes av rapporter om at selskapets ledere nylig ble innkalt av Central Bank of Nigeria (CBN).

“For å kreve en slutt på politiets brutalitet er vi nå under angrep! Bankkontoen vår er deaktivert, og Flutterwave-donasjonskoblingen også. Våre medlemmers liv blir også truet, ”sa gruppen tirsdag i et innlegg på Twitter.

Som et resultat har den feministiske koalisjonen oppfordret nigerianere til å donere via bitcoin siden to av dens donasjonskanaler er deaktivert.

Jack Dorsey støtter nigeriansk protest med Bitcoin-donasjoner

EndSARS-kampanjen vekket raskt global interesse. For eksempel har Twitters administrerende direktør Jack Dorsey kastet sin støtte bak de nigerianske demonstrantene som søker en slutt på politiets brutalitet og krever reformer. Dorsey, en Bitcoin-talsmann, oppfordret Bitcoiners til å gi BTC-donasjoner mot kampen mot SARS.

Han twitret, „Doner via Bitcoin for å hjelpe,“ mens han også retweetet en tweet fra Feminist Coalition og informerte folk om metodene for å gi bidrag.

Binances Changpen Zhao, og Paxfuls Ray Youssef, har lånt sin stemme mot politiets brutalitet i Nigeria.

Kjendiser som Diddy, Wizkid, Burna Boy, Drake, Trey Songz, T.I og flere artister over hele verden har uttrykt sin støtte til EndSARS sosiale bevegelse.

I mellomtiden har protestgruppens bitcoin-konto allerede samlet inn over 1 million i donasjoner.

Generalinspektøren for politiet (I-G), Mohammed Adamu, har oppløst SARS søndag 11. oktober 2020 og har erstattet enheten med et nytt spesialvåpen- og taktikklag (SWAT) for å fylle hullet. Likevel har protestene, som har ført til at minst ti personer døde, fortsatt mens demonstranter nekter å forlate gatene, ettersom mange ser på endringene som ikke nok til å reformere politiet.