Menü Schließen

Investeringsporteføljer kan drage fordel af Bitcoin-eksponering – Coinshares-forskning

En nylig rapport fra det digitale aktivforvaltningsfirma Coinshares antyder, at investorer kan drage fordel af en lille procentdel af eksponeringen for Bitcoin i deres samlede investeringsporteføljer.

Enhver person, der har haft nogen erfaring med handel med kryptokurver eller endda bare køber og holder Bitcoin, ved, at den fremtrædende kryptokurrency og dens forskellige alt-mønt-søskende er udsat for volatilitet.

Mens der er nogle perioder med relativ stabilitet, svinger prisen på Bitcoin og andre kryptokurver generelt ret ofte og kan være skræmmende for investorer, Crypto Cash der ønsker at tilføje nogle digitale aktiver til deres porteføljer.

De vigtigste takeaways fra Coinshares-rapporten er, at en lille procentdel af Bitcoin i en investors portefølje ‚har en overdreven positiv indvirkning på risikojusteret afkast og diversificering i forhold til andre alternative aktiver.‘

Yderligere forklarer Coinshares, at på grund af at Bitcoin ikke er korreleret med andre finansielle aktiver og instrumenter, er det blevet et alternativt aktiv, der kan beskytte investorer mod almindelige økonomiske cyklusser og begivenheder.

Konventionel visdom er, at bitcoin har haft store afkast, men det gør det ved at tilføje betydelig risiko (volatilitet) til en traditionel aktie- / obligationsportefølje. Den sidste korte afhentning er, at justering af ens Bitcoin-beholdninger til den ønskede procentdel af en portefølje kan begrænse volatiliteten og give bedre afkast.

Bitcoin forbedrer afkast, øger diversificering
Coinshares ‚rapport fremhæver et antal punkter fra sin analyse, der viser, at Bitcoin forbedrer afkastet og øger diversificeringen af ​​en portefølje, uanset hvornår investeringerne blev foretaget.

For at nå disse konklusioner oprettede Coinshares en database med daglige afkast fra 2015, da Bitcoin blev tilgængeligt som et børshandlet produkt. Virksomheden oprettede en ‚traditionel afbalanceret portefølje med 60% aktier og 40% obligationer‘ og tilføjede en ‚beskeden mængde Bitcoin‘ væk fra en lige procentdel af aktier og obligationer.

I betragtning af at det ser Bitcoin som et aktiv i en tidlig vækstfase, genbalancerede Coinshares deres beholdning af BTC kvartalsvis for at moderat volatilitet.

Eksperimentet og data antyder, at Bitcoin, selvom det er volatil i sin markedsværdi, forbedrede årlige afkast fra 9,3% til 18,8%, når det løbende genbalanceres til en 4% andel af en investeringsportefølje. Coinshares brugte Sharpe-forholdet for at fastslå den reelle værdi af afkast, der blev foretaget på investeringer:

”Sharpe-forholdet for en investeringsportefølje fortæller os, hvor godt eller dårligt afkast har været i forhold til den risiko, som investoren påtager sig. Normalt anses ethvert Sharpe-forhold over 1 for at have en positiv indvirkning på en portefølje. I dette tilfælde ser vi et Sharpe-forhold på 1,69, mens korrelationen til basisporteføljen falder markant med 15%. ”

Bitcoin overgår andre diversificerende aktiver

Coinshares foretog også datadrevne sammenligninger mellem Bitcoin og andre traditionelle aktiver, der bruges til at diversificere en portefølje fra ugunstige markedscyklusser og betingelser.

Der blev foretaget sammenligninger med fysisk guld i betragtning af parallellen mellem de to, SOCL-indekset, som er et socialt netværksindeks samt CRB-indekset, der repræsenterer globale råvaremarkedsforhold.

Dataene viser, at Bitcoin over samme periode overgår de andre diversificerende aktiver:

”Det, der også får Bitcoin til at skille sig ud, er dens asymmetriske returprofil, det vil sige den opadrettede, den leverede versus ulempen. På trods af bitcoins volatilitet øger en 4% porteføljevægt ikke væsentligt de maksimale udnyttelse (dvs. det maksimale mulige tab fra top til trug) i forhold til andre aktiver, mens dens årlige afkast er tæt på det dobbelte af de andre alternativer. “
Coinshares indrømmede også, at disse data og de opnåede konklusioner er stærkt vægtet til en tilbagevendende analyse. Det er en vanskelig opgave at komme med fremtidige markedsforudsigelser, da investeringer varierer i adfærdsresultater i fremtiden.

For at give en vis troværdighed til deres indsigt, så Coinshares ud til at bevise, at Bitcoins effekt var på en portefølje, uanset hvornår en investor først købte BTC. Ved hjælp af nedenstående diagram for at illustrere forskellige backtest-længder mener firmaet, at Bitcoin er en stor porteføljediversifier.

”Interessant nok, selvom Bitcoin blev føjet til en portefølje i top, i december 2017, hvor priserne faldt dramatisk, ville det stadig forbedre porteføljeafkastet med et reduceret, men betydeligt bedre Sharpe-forhold i forhold til andre porteføljediversificatorer som guld eller råvarer. ”

Afbødning af store priskorrektioner på et marked udføres ved kvartalsvis at afbalancere en investor, der ejer Bitcoin, til de tildelte 4 procent af deres portefølje