Kim Dotcom Faces Backlash van de Bitcoin-gemeenschap na het tweeten van $3K BCH Voorspelling

Toen Bitcoin op 17 december een nieuw hoogtepunt bereikte en de $23K barrière sloeg, was de blokkerkettingfanaat en internet beroemdheid Kim Dotcom snel bezig de controverse op te rakelen door te beweren dat Bitcoin Cash (BCH) 850%+ zal stijgen ten opzichte van de huidige cijfers om een astronomische prijs van $3000+ te bereiken. Echter, niet iedereen was blij om zijn verklaring te horen.

De BCH-voorspelling deed veel wenkbrauwen fronsen…
In een tweet die op dezelfde dag werd gemaakt, verklaarde hij dat Bitcoin het beste functioneert als een waardeopslag (SOV), terwijl Bitcoin Cash meer geschikt is voor betalingen.

Echter, Kim’s verklaring deed veel wenkbrauwen fronsen en dwong hem om zowel de erkenning als het verzet van verschillende personen uit de Bitcoin-gemeenschap onder ogen te zien. Sommigen beschuldigden hem ervan dat hij een dode keten promoot die niet veel gebruikersactiviteit en mijnwerkerskosten heeft. De bekende Bitcoin-maximalist Vijay Boyapati vroeg al snel naar welke ‚BCash‘ Kim verwees, omdat er naar verluidt ‚8 van hen nu‘ zijn, een gesluierde verwijzing naar de recente BCH-vork.
Stephen Livera ging nog een stap verder en zei dat Bitcoin Cash irrelevant is en dat Lightning Network voldoende zal zijn om aan de betalingsvereisten te voldoen.

Truthbobs wees er echter op dat er niet veel ondersteuning is voor de infrastructuur van het LN-netwerk, wat betekent dat er een grote kans is dat betalingen mislukken en dat niet veel winkeliers het momenteel accepteren.

Kim Stands Firm Ondanks kritiek

Het blijkt dat het Lightning Network er niet in geslaagd is om een aanzienlijke hoeveelheid TVL te verzamelen, en zelfs achter te blijven bij andere entry-level DeFi-protocollen. Het is ook geplaagd door belangrijke problemen, waarbij fondsen kunnen worden gestolen door middel van bekende exploits of afwikkeling kan niet gebeuren op het Bitcoin-hoofdnet. Maar het LN is niet het enige crypto-netwerk dat extreem goed werkt als betaalmiddel. Sterker nog, Tether verbruikt juist om deze reden het hoogste aantal gaskosten op het Ethereum-netwerk.

Sommige gebruikers spraken ook hun verbazing uit over het gebruik van vluchtige cryptocurrencies als betaalmiddel, terwijl de stablecoins een betere optie blijven om zich te verzekeren tegen waardeschommelingen bij het uitvoeren van transacties.

Het verhaal van Bitcoin heeft zich de laatste tijd ontwikkeld tot een digitaal goud of waardeopslag in plaats van een betaalmiddel, wat zelfs door senatoren en Bitcoin-kritiek is weerklank heeft gevonden. En dit is waarschijnlijk de reden waarom de snellere en goedkopere Bitcoin-vork in Kim’s ogen goed is.

„Wat willen leveranciers en gebruikers? Lage kosten, snelle transacties, hoge veiligheid en gebruiksgemak. Verkopers en gebruikers horen of geven niet om de tribale hysterie in de cryptoverse.“

Het is echter nog maar de vraag of Bitcoin Cash (BCH) de nodige tractie en gebruik kan krijgen om de voorspelde prijs te bereiken.

Author: